Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı başlatılan imza kampanyasında toplanan 100 bin imza, TBMM Dilekçe Komisyonu’na teslim edildi.
CHP’nin Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi milletvekillerinin de destek verdiği imza kampanyasında toplanan imzaların tesliminden önce Meclis’te bir basın toplantısı düzenlendi.
ADD’yi Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan’ın temsil ettiği basın toplantısında konuşan CHP Denizli Milletvekili ve ADD Eski Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, “Şeker Vatandır, Vatan Satılmaz” diyen, “Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin Kalesidir, Satılamaz” diye haykıran milyonların sesini şimdi Meclis’te de duyurduğunu söyledi. Arslan, şunları kaydetti:
“Sorun fabrikalarda değil, saray iktidarında”
“Şeker fabrikaları kamuda olduğu için değil, kötü yönetim nedeniyle zarar ettiriliyor. Verimli çalışması yönünde gayret sarf edilmiyor. Sorun, şeker fabrikalarını devletin işletmesi değil, bu fabrikaları kötü işlettiren iktidarda aranmalıdır. Şeker fabrikaları değil, israf batağındaki saray rejimi bu millete yüktür.
Şeker fabrikalarını satmak yerine yeni bir kamu işletmeciliğiyle ayağa kaldırmak, özerkleştirerek işletmek mümkündür.
Atatürkçü Düşünce Derneği, yurt çapındaki imza kampanyasında 100 bin imzayla şeker pancarının yok edilmesine karşı hükümeti ve Meclisimizi son kez uyarıyor, özelleştirme kararının iptalini talep ediyor. Ezilenden yana olanlar, 100 bin imzayla bugün köprüden önceki son çıkışı gösteriyor; çiftçisi, işçisi, işvereni ve işletmesiyle sağlıklı, kazançlı, yerli şekeri destekliyor.
Şeker fabrikalarını özelleştirmek, 500 bin çiftçiyi ve ailesiyle birlikte 3 milyon insanımızı etkileyecek. Alt sektörlerle beraber 10 milyona yakın vatandaşımızın hayatı bu kararla kararacak.”
“Şeker pancarını ayağa kaldırın”
Şeker fabrikalarını devletin sırtında yük sayan Saray’ın sadece 13 günlük masrafının bile şeker fabrikalarının zararını kapatmaya yettiğini vurgulayan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Bugün, tüm şeker fabrikalarının toplam zararı 28 milyon Lira. Son 4 yılda affedilen vergi borcu ise 4 milyar liradır. Oysa affedilen vergi borcuyla şeker fabrikalarının tam 142 yıllık borcu silinirdi. Meydanlarda esip gürleyenler, 3 milyon vatandaşı besleyen şeker fabrikalarını milletin sırtında yük görenler, yandaşın borcunu silerken Atatürk’ün kurdurduğu ulusal şeker fabrikalarını özelleştirmeye kalkıyorsa, ortada açıkça milli ve yerli olmayan bir iktidar mevcuttur. Bu tutumundan vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.
Şeker fabrikaları özelleştirmesine karşı 100 bin imza TBMM’de yazısı ilk önce Gıda Haberleri, Gıda Dergisi, Tarım Destekleri üzerinde ortaya çıktı.
Powered by WPeMatico